maandag 18 januari 2021

thumbnail

Out of the box #nieuweskills

Wij hardlopers zijn, naar mijn idee, kudde dieren. Wij volgen elkaar in allerlei aspecten van het hardlopen als kudde dieren op. Hardloop schoenen, vestjes, horloges, sportdranken eigenlijk is er maar een klein aantal merken welke bekend en gebruikt word onder hardlopers. Zeker wat goed is moet je delen, en het wiel uitvinden ach volgens mij is dat al gebeurt.


Nu zie ik wel een trend voor 2021 en de komende jaren opduiken!

Lopen zonder je Garmin, Polar, Coros of welk merk dan ook is onder andere een trend, gewoon lopen zonder de registratie en tja dan staat het niet op Strava, voor sommige zal dit een no go zijn! Genieten van je hardlopen en niet continu bezig zijn met tempo's, tijden en kilometers, laat alles is los. Lastig ja zeker weten, ook wanneer je traint via een coach of programma welke gekoppeld is aan je horloge zal dit lastig worden voor de coach. Hij of zij ziet dan niet exact wat je trainingen zijn. Train je voor een doel/afstand ga je dit wellicht niet toepassen. Doe het is, ga out of the box. Waarom niet ? Beantwoord deze vraag is via messenger of dergelijke aan mij want ik ben wel erg benieuwd waarom dit voor jou een no go zou zijn

Als je aan het idee gewend bent en misschien is out of the box wil lopen, gaan we door met het volgende. Wat volgens mij een enorme trend kan worden in 2021 and beyond. Hardlopen middels een geprinte kaart, er zijn al enkele initiatieven in het land. Oriënteer navigeer en navi great (de man achter Bear sports) deze twee initiatieven komen langzaam aan de oppervlakte drijven. 

Het principe van zo hardlopen is eigenlijk heel simpel. Via de site kies je een route die je aanstaat, download de route op een pdf document en print deze vervolgens uit. Ga naar de start locatie welke je ook kunt vinden op de site. Onderweg zijn er diverse controle punten aanwezig zodat je toch een idee hebt of je goed op de route zit. En voor de controle freaks is er op de site een link om het gpx bestand te downloaden. Zo werkt globaal de site van Oriënteer Navigeer. De wijze van Navi great is niet veel anders ook hier werken ze met een kaart, die je moet aanschaffen via de site- logisch want er zit een hoop werk in en voor niets gaat de zon op- op de route vind je oranje knippers verstopt dit is/zijn controle punten. De Navi great routes zijn enkele maanden per jaar beschikbaar.

Snap je wat ik bedoel? Dit is toch gaaf om te doen joh.

Ben je toch van de controle en gpx files ga dan is naar de site van Vikingoutdoor daar hebben ze een toffe waypointchallenge op de site staan die je loopt met behulp van je horloge of handheld. Tenminste als je het doet zoals beschreven op de site, je maakt een route aan de hand van de punten die je krijgt, is je route klaar dan overzetten naar je horloge of handheld. Wil je offline lopen ga je met een kaart aan de gang. Ik weet alleen niet of de kaart waarmee je moet lopen ook handzaam is om mee te nemen laat staan om mee te lopen. Maar buiten dat is ook dit een tof initiatief.

Ga is lokaal lopen, ontdek daar is nieuwe paadjes, zo hebben wij hier op Walcheren een uitgever/bedenker van het boekje Wandelen op Walcheren  welke vol staat met informatie over het gene wat je tegenkomt op de routes. Zo zullen er in jullie omgeving ook wel initiatieven zijn je steunt de plaatselijke ondernemer en bent gelijk lekker in de natuur. Denk er wel om hou afstand en ga niet met een groep lopen, want zoals je weet is dit niet toegestaan.

Met de huidige situatie in Nederland is het voor ons allemaal niet makkelijk, maar omarm wat je hebt, omarm wat er is en waardeer wat er gedaan wordt door de creatievelingen onder ons. Zoek is op internet en je zult verbaasd staan.


Dus voor 2021 ga hardlopen zonder je device, ja ook ik ga dit doen. 

Laten we hier een nieuwe challenge van maken, en dit delen op social media, foto's maken onderweg maar totaal geen idee hebben wat voor afstand je afgelegd hebt. En nee je vaste rondje lopen zou flauw zijn want je weet heel goed wat die afstand is. Daag jezelf uit. 

Out of the box 

Nieuwe skills 

Trend 2021 
















Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments

About

Mogelijk gemaakt door Blogger.